Leģenda

Kādreiz es dzīvoju Paradīzes Dārzā, bet tad es to zaudēju. Nezinu un neatceros, kā tas notika... Tas bija sen....Daudz kas ir aizmirsts un pazaudēts dažādu iemeslu pēc. Esmu piedevusi un, nu, dodos ceļā. Ceļš ir grūts, bet brīnumu un pārsteigumu pilns. Gadās, ka ejot šo ceļu, es paklūpu aiz kāda akmens vai šķēršļa. Lai cik dīvaini tas nebūtu, es priecājos, ka tā, jo zem tā allaž ir kāda norāde uz Paradīzes Dārzu. Tāpēc es turpinu iet (darīt) un aicinu jūs līdz meklēt savu paradīzes dārzu, kur piepildās visas vēlmes un cerības.

piektdiena, 2015. gada 21. augusts

Mīļais Rebozo:) Atsauksme.

Mana pirmā sastapšanās ar rebozo lakatiem bija nejauši par to padzirdot. Tā bija tāda teorētiska un ļoti lakoniska informācija. Taču palika sirdī krāsaino lakatu siltums un doma kādreiz izbaudīt to praktiski.

Otrā satikšanās jau bija mērķtiecīgs semināra apmeklējums. Toreiz nodomāju, ka lai pa īstam izprastu, man vajadzētu to izbaudīt ilgāku laiku.

Un patiešām – šāda izdevība radās:), piesakoties bēbītim un nonākot vingrošanas grupā pie Līgas, kur katras nodarbības noslēgumā tiku izšūpota un samīļota rebozo lakatos.
Tā kļuva par iknedēļas tradīciju visu gaidību laiku un šīs šūpošanās pēcpusdienas gaidīju gan es, gan šķiet arī mans mazais bērniņš.


Cilvēkiem kā es, kuriem dažkārt ir izaicinājums ļauties un atslābināties, šī šūpošanās, cieši sakļautai lakatos, ir patiešām dziedinoša. Tā aicina nolikt malā visu lieko, un būt savienotai savās domās, sajūtās un ķermenī – to, kas tik ļoti vajadzīgs, esot sava mazulīša mājām. Ļaujot, ka mūs abus ietin, aizvēru acis un iztēlē vienmēr redzēju skaistus dabas skatus. Šī šūpošanās piepildīja ar mieru un papildus mīļuma devu. Tā dažkārt palīdzēja arī pie muguras sāpēm. Un man patika uzzināt (un izmēģināt!), ka tā ir noderīga un patīkama arī maniem mīļajiem mājās.


Kā īpašas rūpes par mani piedzīvoju arī pēcdzemdību rebozo aizvēršanās rituālu.

Tagad ikdienā nēsājot savu puisīti slingā, dažkārt apstājos, aizveru acis un iedomājos, kā mani līdzīgi sakļāva šie lakati, ļaujot justies pasargātai, aprūpētai un mīlētai. Ir forši to sajust, lai nodotu to tālāk savam bēbītim.

Paldies, Līga! :)

Rebozo lakatu masāža. Rebozo seminārs.
Foto: Anete Baškevica



  
Rebozo lakatu masāža. Rebozo seminārs.
Foto: Anete Baškevica
Rebozo savilkšanas masāža. Rebozo seminārs.
 Foto: Anete Baškevica
Rebozo savilkšanas masāža. Rebozo seminārs.
Foto: Anete Baškevica

Tiešsaites sajūtu skoliņa “Gatava pēcdzemdībām”

  Teorija. Prakse. Sajūtas. 10 nedēļu nodarbības, 10 dažādas tēmas par sievietes pēcdzemdību periodu un atjaunošanos pēc dzemdībām, 10 veb...