Leģenda

Kādreiz es dzīvoju Paradīzes Dārzā, bet tad es to zaudēju. Nezinu un neatceros, kā tas notika... Tas bija sen....Daudz kas ir aizmirsts un pazaudēts dažādu iemeslu pēc. Esmu piedevusi un, nu, dodos ceļā. Ceļš ir grūts, bet brīnumu un pārsteigumu pilns. Gadās, ka ejot šo ceļu, es paklūpu aiz kāda akmens vai šķēršļa. Lai cik dīvaini tas nebūtu, es priecājos, ka tā, jo zem tā allaž ir kāda norāde uz Paradīzes Dārzu. Tāpēc es turpinu iet (darīt) un aicinu jūs līdz meklēt savu paradīzes dārzu, kur piepildās visas vēlmes un cerības.

svētdiena, 2013. gada 3. novembris

Receptes pēcdzemdību periodam no austrumiem

Receptes no "Tradicionālā ķīniešu medicīna sievietēm. Mēness atspīdumi ūdenī." ir vienkāršas un oriģinālas no grāmatas. Man pašai prasās tās papildināt vismaz ar dārzeņiem. Tieši šādas receptes es internetā neatradu, bet atradu bagātinātas un papildinātas. Manuprāt, tas nozīmē, ka katra var likt klāt pēc sajūtas to, kas prasās. Diemžēl veģetāriešiem derēs tikai olu zupa un produkti, kas minēti rakstā "Zelta mēnesis". 


Olu zupa
(1 porcija)
1 glāze ūdens
1 ēdamkarote cukurniedru jēlcukura
2 olas
3 ēdamkarotes rīsu vīna
 Nelielā kastrolī ielej glāzi ūdens, ieber jēlcukuru un uz mērenas uguns uzvāra.
        Verdošā ūdenī iesit 2 olas un uzvāra. Pielej rīsu vīnu un noņem no uguns. Pasniedz karstu.
Labums: efektīvs līdzeklis Asins vairošanai

Cāļa zupa ar ārstniecības augiem
Nepilnus 2 kg smags cālis
12 glāzes auksta ūdens
60 g māteres (Leonurus artemisia; yimu Cao)
40 g zirdzenes (Angelica sinensis; Dong Quai)
Cāli liek lielā katlā, pārlej aukstu ūdeni un uzvāra. Turpina vārīt uz lēnas uguns 2 h. Buljonu dzer un vārīto cāļa gaļu ēd visas dienas garumā.
Labums. Pēc TĶM mātere palīdz atgūt dzemdei tās normālo lielumu un tonusu un novērš pārmērīgu asiņošanu, kas saistīta ar Nepietiekamību Dzemdē. Cāļa buljonā ir siltums, kas nepieciešams, lai palielinātu Jaņ enerģiju. Izkliedētu organismā Aukstumu un barotu Asinis. Zupai var pievienot žāvētos longana augļus.

Cūkas cīpsla
1 cūkas paceles cīpsla
5 glāzes melnā etiķa
100 g svaigā ingvera saknes
·         Cūkas cīpslu nomazgā aukstā ūdenī, liek lielā katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens to pārklāj. Uzvāra un tupina vārīt uz lēnas uguns 10 min.
·         Nokāš šķidrumu un cīpslu noskalo ar aukstu ūdeni. Liek cīpslu atpakaļ katlā un pievieno melno etiķi un šķēlēs sagrieztu ingveru. Uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns vienu stundu. Cīpslu nosusina un pirms pasniegšanas sagriež.

Labumi. Baro Asinis un Ci un silda ķermeni, kas savukārt veicina laktāciju. 


Citas receptes: 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Tiešsaites sajūtu skoliņa “Gatava pēcdzemdībām”

  Teorija. Prakse. Sajūtas. 10 nedēļu nodarbības, 10 dažādas tēmas par sievietes pēcdzemdību periodu un atjaunošanos pēc dzemdībām, 10 veb...