Leģenda

Kādreiz es dzīvoju Paradīzes Dārzā, bet tad es to zaudēju. Nezinu un neatceros, kā tas notika... Tas bija sen....Daudz kas ir aizmirsts un pazaudēts dažādu iemeslu pēc. Esmu piedevusi un, nu, dodos ceļā. Ceļš ir grūts, bet brīnumu un pārsteigumu pilns. Gadās, ka ejot šo ceļu, es paklūpu aiz kāda akmens vai šķēršļa. Lai cik dīvaini tas nebūtu, es priecājos, ka tā, jo zem tā allaž ir kāda norāde uz Paradīzes Dārzu. Tāpēc es turpinu iet (darīt) un aicinu jūs līdz meklēt savu paradīzes dārzu, kur piepildās visas vēlmes un cerības.

ceturtdiena, 2020. gada 19. novembris

Nelaba dūša, rīta nelabums

 Visbiežāk ar šo grūtību grūtnieces saskaras grūtniecības pirmajā trimestrī, kad organismā notiek lielas pārmaiņas. Tas ir liels diskoforts, par ko sūdzas aprūpējošam ārstam/vecmātei, bet tādu unikālu līdzekļu risinājumam bieži nemaz nav.

Dažkārt, kā vecmāte saņemu jautājumu. Kad tas beigsies? Cik ilgi vēl? Par ko ir stāsts? Kā Tev pašai šķiet? Kādās vēl savas dzīves situācijās Tev ir bijusi slikta dūša ne no šā, ne no tā? Padomā!

Emocionāli 95% grūtniecība atnāk kā pārsteigums, pēkšņi, kad cilvēki beidzot atslābuši un ļāvušies dzīvei. Un pat, ja grūtniecība ir ļoti gaidīta, mēs - vecāki nevilšus izejam cauri soli pa solim visam sēru fāzēm – no pārsteiguma, šoka līdz pieņemšanai. Kā būtu, ja būtu... Vai ir īstais laiks? Vai tikšu galā? Kā būs ar naudu? Vai izdzīvosim? Vai pietiks? Vai nepazaudēšu sevi? Ko teiks partneris, mamma, tētis? Kur un ar ko dzemdēšu? Kur stāties uzskaitē? Varbūt tomēr nē, varbūt nav īstais laiks? Ka būtu, ja nebūtu šī bērniņa? Un, ja būs zēns/meitene? Es negribu ... Veģetatīvā nervu sistēma reaģē, kā rezultātā ir nelabums, slikta dūša, toksikoze.

Arī gaidot dvīnīšus, trīnīšus vai zaudējot vienu no viņiem, visi vecāki vairāk vai mazāk iziet cauri šādiem emociju posmiem: (šoks) - (noliegums) - (trauksme, dusmas, depresija) - (kaulēšanās/vainīgo meklēšana) - (pieņemšana-pielāgošanās). Protams, ne visi reaģē tieši tādā veidā. Dažas sievietes mēdz iestrēgt vienā posmā, kamēr citas var pat izlaist kādu stadiju. Tomēr jebkuru jaunu, nozīmīgu attīstību vai krīzi grūtniecībā var pārvarēt, izejot cauri šīm secīgajām stadijām, sākot no pirmās.

Rūpējoties par sevi, ir svarīgi apstādināt savu skrējienu un pielāgoties lielajām pārmaiņām. Raidīt visas domas, enerģiju, mīlestību bērniņam. Nekas cits nav tik svarīgs. Ja sievietes enerģija aiziet vīram (piem., šķiet, kapar maz uzmanības) vai darba virzienā (piem., gribas vēl tik daudz paspēt, bērns taču nav šķērslis), ja pašas “kausiņš” ir tukšs, tad bērniņam nav ko iedot un sliktā dūša var turpināties tik ilgi, līdz māmiņai atrodas laiks sev. Ieteikumi:

  • ·         Pirms izkāpšanas no gultas, apēdiet kādu sausiņu, izdzeriet saldu tēju;
  • ·         Dienas aktivitātes uzsākam lēnām;
  • ·         Ja zobu tīrīšana izraisa nelabumu, atlieciet to;
  • ·         Ingvera tēja, ingvera tabletes;
  • ·         No homeopātijas – Tabakum nicotinata C6, Nux vomica C6 (ideāli, ja sadarbība ar homeopātu);
  • ·         Baha ziedu maisījums (ideāli, ja sadarbība ar Baha ziedu konsultantu, dūlu, vecmāti, kas to pārzin);
  • ·         Iespēju robežās novērst kaitinošus un nedrošību pastiprinošus sadzīves apstākļus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Tiešsaites sajūtu skoliņa “Gatava pēcdzemdībām”

  Teorija. Prakse. Sajūtas. 10 nedēļu nodarbības, 10 dažādas tēmas par sievietes pēcdzemdību periodu un atjaunošanos pēc dzemdībām, 10 veb...