Daudzas grūtnieces pēc ēšanas vai starp ēšanas reizēm sūdzas par atraugām un dedzināšanas sajūtu rīklē un pakrūtē. Tas tāpēc, ka kuņģa skābe nonāk barības vadā. Progesterons, kas grūtniecības laikā izstrādājas organismā, pārejas vietā no barības vada uz kuņģi, atslābina muskuļus. Apēstais uzturs pa gremošanas sistēmu virzās lēnāk un līdz ar to labāk uzsūcas. Tāpēc, ja apēstajam uzturam kuņģī nepietiek vietas, pussagremotā masa viegli nonāk barības vadā, izraisot dedzināšanas sajūtu. Vēlākos grūtniecības laikos palielinātā dzemde spiež uz kuņģi un vēl vairāk apgrūtina kuņģa caurejamību.
![]() |
foto no theplab.net |
- ·
Lai samazinātu spiedienu uz kuņģi,
ēdot, sēdēt taisni;
- ·
Izvairīties no grūti sagremojama
vai trekna ēdiena un stiprām garšvielām. Sastādiet to produktu sarakstu, kas
izraisa grēmas;
- ·
Ēst pilnvērtīgi mazām porcijām,
bet bieži;
- ·
Guliet uz augsti pacelta galvgaļa
vai uz labā sāna vai četrāpus, tā palīdzot dzemdei nesaspiest un nepārslogot
kuņģi;
- · Dzert pienu vai vakaros apēst gurķi bez mizas, ja
rodas dedzinošā sajūta;
- ·
Uzdzert sārmainu minerālūdeni;
- ·
Neēst 2 h pirms naktsmiega;
- · Palīdz arī medikamenti. Pirms to lietošanas konsultēties ar aprūpējošo mediķi. Renie, Frutina sūkājamās tabletes vai kapsulās Spasmoil,
kas neitralizē kuņģa skābi;
- Bowena terapija - piem., diafragmas paņēmiens;
- Somatiski strādāt ar bailēm.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru